fbpx

Коледни игри в офиса

Home Блог Коледни игри в офиса

Най-празничният месец в годината вече започна, а той поставя началото на поредицата от шумни събирания и весели тиймбилдинги преди зимната почивка. Повечето компании ще използват тези дни за организиране на различни дейности и активности за отпразнуване на края на годината с колегите в компанията. За да сме ви в помощ и при организирането на по-оригинално и интересно забавление с екипа, предлагаме няколко варианта на коледни игри, които са подходящи за коледно парти в офиса. Те са весели, предизвикват много смях и със сигурност ще стопят ледовете в екипа. Не изискват специална подготовка, а правилата са лесни и разбираеми.

Една от тези коледни игри се казва “Познай кой”. Същността й се състои в изготвянето на въпроси като: кой е празнувал Коледа в друга държава, кой е отворил подаръка си преди 25-ти декември, кой никога не е правил снежен човек, кой все още не е купил подаръци. Срещу всеки въпрос трябва да се напише името на човека, за когото се отнася. Той от своя страна може да разкаже забавна случка, свързана със ситуацията. Печели този, който е дал възможно най-много правилни имена като отговор на въпросите.

Коледната версия на “Печелиш, губиш или рисуваш” се играе от два отбора. Единият отбор започва да пее коледна песничка в продължение на 30 секунди. За това време човек от противниковия отбор трябва да нарисува всичко, което чува. Това може да е отделна дума, представа или различни елементи от песента. Ако отборът, който рисува, познае изпълняваната песен, печели точка. Двата тима се редуват последователно в пеенето, рисуването и отгатването.

Коледни игри

Следващата игра е особено подходяща за хора, които не се познават добре. Може да се включи в коледни партита и тиймбилдинги. “Двойките коледни картички” изисква кратка подготовка. Картичките трябва да са две по две еднакви. Сгъват се така че илюстрацията да не се вижда. Може да се раздадат на хората предварително на случаен принцип. Целта е всеки да намери своята “половинка” по картичка. Така общуването, докато се намери картичката-двойник, става истински забавно.

Традиционната игра на пренасяне на яйце с лъжица може да се преобрази в коледния дух. Вместо яйце използвайте украса за елха във формата на сфера. Така ще си спестите иначе неизбежното чистене на яйца от пода на офиса!

Всяка от тези коледни игри е походяща за събиране с колегите в офиса, но не ги препоръчваме за част от програмата на вечерно парти. В офиса винаги може да измислите някое ново занимание – откриване на скрити предмети, познаване на герои, участващи в коледни филми, дискутиране на характерни за сезона теми и много други. Не забравяйте, че най-важно е да се заредите с положителни емоции, да си починете добре и с нови сили да посрещнете новата година! В случай, че се колебаете каква тема е най-подходяща за коледното парти на вашата компания, екипът на EnterEvent с удоволствие ще ви помогне с още много идеи и ще се заеме с цялостната организация и провеждането на събитието.

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *