fbpx

10 тиймбилдинг съвети за мениджъри

Home Блог 10 тиймбилдинг съвети за мениджъри
Team building tips for Managers

Предлагаме ви 10 съвета за сплотяване на служителите на работното място и насърчаване на способността им да работят заедно:

  1. Очертавайте целите ясно. Служителите разчитат на своите мениджъри да им поставят фирмените цели ясно и разбираемо. Когато това не се случи, те сами се опитват да си ги обяснят, което води до разногласия и несигурност. При точно определяне на целите всеки разбира своето място и към какво се стреми компанията.
  2. Определете отговорностите. Екипът работи най-добре, когато всеки е наясно със своите индивидуални отговорности и с тези при работа в проект.
  3. Осигурете еднакво обучение. Уверете се, че всеки служител е обучен и оборудван. Екипът страда когато един негов член не изпълнява добре делегираните му задачи.
  4. Насърчавайте общуването между колеги. Повечето офиси са заети места, където всеки гони някакъв краен срок. От време на време е хубаво да се организира продължителен обяд и срещи в неработна среда. Общуването между служителите извън офиса е важно за тяхната мотивация и води до подобряване на работната комуникация.
  5. Повече пълномощия. Делегирайте повече пълномощия при вземане на решения на хората, които работят по определен проект. Дайте им тази възможност, за да си свършат работата, но и наблюдавайте процеса, за да се уверете, че не превишават правата си. Доверените служители ще ценят това доверие и ще се опитват да направят най-добрите решения.
  6. Осигуряване на обратна връзка. Коментирайте работния процес на всеки негов етап. Това ще помогне на служителите да се чувстват по-сигурни и готови да работят заедно.
  7. Екипни награди. Осигурявайте колективни награди за целия офис с насърчителна цел за добре свършена работа и това ще изгради отборен дух и поднови ентусиазма на служителите.
  8. Задавайте разумни срокове. Разумните срокове, често са субективни и различни в зависимост от необходимостта. Може да насърчите сътрудничеството при работа в екип, като се разпределят по равно задачите и се осигурят компенсации на тези служители, които работят допълнителни часове.
  9. Срещайте се редовно. Най-добрият начин да се разбирате с вашите служители е като се срещате редовно с тях. Независимо дали става дума месечен работен обяд или организирана среща с конкретни точки от дневния ред, това е от решаващо значение да се запазят линиите за комуникация отворени. Това ще ви позволи да преценявате техните нужди и ефективност и също ще ви помогне да прецените кои тиймбилдинг опасения трябва да бъдат разгледани.
  10. Не окуражавайте тайнотото предоставяне на информация. Неизбежно ще има най-малко един служител, който ще се опита да ви съобщи, след всяко заседание, неговата гледна точка за това кой как се справя. Тази практика може сериозно да подкопае иначе положителната офис атмосфера.

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *