fbpx

5 неща, които мениджърите никога не правят на онлайн среща

Home Uncategorized 5 неща, които мениджърите никога не правят на онлайн среща
5-things-leaders-never-do-in-online-conference

5 неща, които мениджърите никога не правят на онлайн среща

Пандемията на коронавирус принуждава много специалисти да работят от дома и да използват онлайн технологии за видео срещи. Ежедневните активни потребители на такива технологии нарастват с милиони за последните 3 месеца. Те са чудесен начин да поддържате комуникация, когато не можете да провеждате физическа среща, но има някои проблеми, които трябва да вземете предвид при използването. Ето пет неща, които мениджърите избягват да правят във видео срещи.

  1. Да бъдат с домашно облекло

Ако участвате във видео среща по професионални причини, носете това, което бихте облекли, ако сте във физически такава. След като има някакъв шанс да се изправите, независимо дали това е да вземете нещо в далечния край на бюрото си или да се разтегнете, не забравяйте да носите панталоните или обувките, които бихте носили по време на работа. Покажете на хората от видео срещата, че ги уважавате и сте отделили време, за да изглеждате приятно за тях.

  1. Твърде много говорят

Недейте да превземате времето с излишно говорене и разфокусиране от целите на срещата. Мениджърите говорят, когато имат какво да кажат и могат да предадат идеята си по сравнително сбит начин. Направете пауза за няколко секунди, за да уведомите участниците, че сте приключили с мисълта или слайда си. Лидерите са наясно с някои от ограниченията на дигиталните комуникации и така се подсигуряват, че другите са ги чули.

  1. Държат постоянно включен микрофон

Никой не трябва да ви чува как си прочиствате гърлото или как преглъщате глътки вода. Никой няма нужда да чуе лаенето на вашето куче. За разлика от физическите срещи, тук имате възможност да заглушите тези звуци. Мениджърите минимизират разсейването. Когато слушате как другите говорят, изключете микрофона си.

  1. Имат разсейващ фон зад себе си

Друго разсейване може да бъде това, което се вижда зад вас, когато сте във видео разговор. Водите ли срещата с провокативна картина зад гърба си? В кухнята ли сте заедно с други членове на семейството? Провеждайте срещи в тиха стая. Поставете зад себе си успокояващ фон.

  1. Покани ли са твърде много хора

Мениджърите ценят своето време и времето на другите. Те провеждат ​​целенасочени срещи като канят само онези лица, за които смятат, че ще добавят стойност към дискусията и ще могат да придвижат дневния ред напред. Тъй като за много хора може да е лесно да участват във видео среща, отколкото да присъстват на физическа такава, може да е изкушаващо да поканите много хора. Но твърде многото хора могат да направят дискусията неефективна.

Източник: forbes.com

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *