fbpx

5 неща, които да приготвим на огъня

Home Блог 5 неща, които да приготвим на огъня

5 неща, които да приготвим на огъня

Тиймбилдингът на открито е емоционално преживяване, по време на което може смело да направите още една крачка към вълнуващите случки в корпоративния живот – да похапнете приготвена от вас храна на огън, който сте запалили заедно. Това, разбира се, трябва да се случва само в позволените за палене на огън места и при особени мерки за сигурност както за участниците в горещото приключение, така и за околната среда.

Ако сте решили да се насладите на приятното усещане на аромата на жар сред природата, трябва да се приготвите предварително. Но какво да сготвите на огън? Ето нашите 5 страхотни и много лесни предложения:

1. Барбекю

Няма как да не започнем колекцията ни с барбекю. Всяка компания си има “барбекю майстор”, на който може да се доверите за готвенето, но винаги е по-забавно всички да вземат участие.
Независимо какво месо сте избрали, е важно да носите и метална скара, която да поставите върху жарта.
Месото изеленчуците на грил винаги са вкусни, а на открито вкусът им става още по-добър. Само внимавайте миризмата на кюфтенца и пържоли да не привлече някоя мечка 🙂

2. Печени картофи във фолио

Ако пък не сте любители на месото или искате гарнитура, вземете няколко /килограма/ картофи. Увийте ги в алуминиево фолио и директно ги сложете в жарта. Това е подходящо и много вкусно предложение, особено ако нямате скара с вас.
Възможно е да си приготвите и “зеленчукови бомбички” – на същия принцип като картофите, увити във фолио. Само е нужно да нарежете различни зеленчуци, да ги овкусите, да ги завиете добре във фолио и да запечете добре вкусната топка.

3. Яйца

За тях е нужно да носите тиган или друг подходящ съд. Към разбърканите яйца може да добавите сирене, домати или друго по ваш вкус.
Обръщаме внимание, че ако сте на палатка с колегите за повече от един ден през лятото, е добре яйцата да се сготвят първия ден, за да няма изненади.

4. Маршмелоу

Тези малки пухкави и така любими на децата в Америка бонбонки са идеалният десерт… всъщност за феновете на сладкото са идеалните закуска, обяд и вечеря. Те са класика за скаутските лагери, но и у нас, докато сте с колегите на тиймбилдинг и сте запалили огън, може да си похапнете маршмелоу.
Преди това трябва да си намерите тънка и дълга пръчка, на която се забиват бонбоните. Почистете я добре, преди да пристъпите към сладките шишчета.
Ефектът, който се получава, докато държите маршмелоу на огън е много приятна хрупкава карамелена коричка отвън и разтопен крем отвътре.

5. Препечени филиики

Оставихме този “деликатес” за последно, защото тази класика в жанра на всяка една кухня е повече от любима и вкусна. Препечените филийки вървят с всичко, особено сред чист въздух и природа, а хлябът изпечен на истински огън е с неповторим вкус. Така че каквото и да приготвите, пък и дори нищо друго да не сготвите, не забравяйте да вземете няколко хляба с вас.

Ако желаете тиймбилдинг на открито, за да сплотите екипа, да се забавлявате и да прекарате незабравимо приключение, добавете и едно хранене на огън в програмата. Ние ви предлагаме да изберете тиймбилдинг “Master chef”, в който освен, че приготвят храната си заедно, участниците трябва да си спечелят или сами да намерят нужните им продукти, побеждавайки в разнообразни игри. Осигуряването и подготовката на обяда или вечерята в екип е страхотен начин за сплотяване, защото храната носи определена символика. Може да се разпределят ролите и задачите между няколко малки екипа. Част от колегите подготвят огъня, събират дърва, носят вода. Други подготвят храната за печене, режат салата и т.н., а третата група подготвя място за пикник.

Както и да съчетаете храненето с тиймбилдинга, няма да съжалявате!

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *