fbpx

5 тиймбилидинга, подходящи за лятото

Home Блог 5 тиймбилидинга, подходящи за лятото

5 тиймбилидинга, подходящи за лятото

Лято! Лято! Лято! Няма да спрем да говорим за слънцето, водата и приключенията на открито поне до края на септември. Това е може би най-вълнуващият сезон за повдигане на мотивацията, сплотяване на екипа и разгорещаване на страстите.

Активностите от май до октомври дават възможност за различни щури и интересни игри, предизвикателства и полезни занимания, които леко и неусетно се да подобрят цялостната среда на работа.

Ето и нашата лятна колекция от тиймбилдинги, подходящи за горещо настроение:

1. Тиймбилдинг програма „Water Race“

IMG_9050

Какво по лятно от водно приключение? В тази програма участниците преминават през серия от вълнуващи занимания, с които подобряват основните фактори на екипната ефективност, като следването на обща цел, комуникация, доверие и сътрудничество.

През цялото време състезателите печелят точки, които могат да разменят за материали за построяването на свои лодки за финалната игра.

Черешката на тортата е, когато участниците трябва да впрегнат всички творчески и инженерни сили, за да създадат най-издръжливата и най-бърза лодка, с която да се впуснат в луда надпревара.Лов на загадки

2. Лов на загадки

Дали сте сред природата или в градска среда, лов на загадки е вълнуващо преживяване. Участниците разгадават загадки и се ориентират къде и как да стигнат, за да намерят заровеното съкровище. Звучи лесно? Да, ако не бяхме поставили десетки неочаквани изпитания по пътя.

В тази игра участниците се състезават на малки групи, а единствения шанс да отворят съкровище се оказва всички екипи да работят заедно като истински отбор. Този емоционален финал подобрява чувството за фирмена принадлежност и съзависимост. Виждаме нагледно как всички сме част от общото цяло и усилията на всички членове на екипа са важни за постигане на общата цел.

3. Островът

Всяко лято, докато всички са на море, а вие работите в офиса, си мислите: Няма ли кой да ни отвлече на някой остров? Е, има. Ние сме тук точно с тази цел!

Тиймбилдинг програма “Островът” изпраща екипа на красив и вълнуващ непознат остров, на който племето се разделя на няколко групи от съIMG_9461мишленици.

Групите трябва да преминат през много изпитания, които да изпитат както тяхната сила и физическа подготовка, така и тяхната логическа и бърза мисъл. Напускането на острова е възможно само ако племето разгадае тайните му, като членовете непременно трябва да загърбят различията, проявили се в началото, за да се справят със задачата.

Ако искате да се забавлявате, да откриете силните страни на участниците и да
стимулирате неформалното лидерството и креативността, това е вашият тиймбилдинг.

4. Градски ловци на забележителности

Ето че се връщаме от гората и потъваме в града (не непременно София). Тази проclock-613842_1920грама е подходяща за провокация на местните служители или за запознанство на колегите от други градове и държави с красотите на вашата местност.

Търсенето на забележителности подобрява комуникацията и стимулира креативността на участниците, докато се справят с поставените приключенски задачи. А освен това служителите ще научат любопитни и вълнуващи факти от историята и културата на региона.

Докато отборите са се впуснали в скоростна надпревара между отделните локации, ги изправяме пред редица загадки и предизвикателства, за да се превърнат в едни същиснки ловци на градски митове.

5. Разбивачи на рекорди

Razbivachi na rekordi 2

Всяка компания има своите рекорди и по-точно всеки един отдел в организацията е извършвал чудеса от работен героизъм. Дали служителите от другите отдели знаят за тези постижения?

Тази програма е именно за това – цялостното сполотяване на колектива в комапанията. Отборите се изправят пред предизвикателството да разбият серия от забавни рекорди, някои от които са постигнати от техни колеги, изготвят стратегия, планират, приоритизират и избират с кои рекорди да се включат, според собствените им възможности и интереси. И тогава започва надпреварата за книгата на Гинес.

Програмата протича динамично и е изключително забавна, а когато се прави навън през лятото, енергията скача до небето. Тиймбилдинг “Разбивачи на рекорди” е страхотен начин за повдигане мотивацията за всички служители на компанията.

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *