fbpx

7 тактики за повишаване на ангажираността и антистрес активности на колегите с нулев бюджет

Home Uncategorized 7 тактики за повишаване на ангажираността и антистрес активности на колегите с нулев бюджет
7 taktiki za povishavane na angazhiranostta i antistres aktivnosti na kolegite s nulev byudzhet

7 тактики за повишаване на ангажираността и антистрес активности на колегите с нулев бюджет

Настоящата ситуация създаде уникално положение, при което много екипи работят от вкъщи. Компании и семейства се адаптират към тези обстоятелства, които имат както предимства, така и недостатъци.

Основните пречки, пред които са изправени служителите и мениджърите са затруднената комуникация, липсата на енегризиращи стимули и мотивация, намалената ангажираност на служителите към фирмените цели и политика. Задачата пред ЧР-мениджърите е бързо да успеят да приспособят своите умения към тези условия като помогнат за баланса между ефективността на работа и разведряването на колегите. Тук обаче често се явява и друг стресов елемент – липсата на бюджет.

Предлагаме няколко интересни възможности за ангажиране на служителите, които са напълно достъпни и безплатни.

 

  1. Споделяне на полезно съдържание – в момента има много безплатни курсове и креативни идеи за забавления
  2. Разделени заедно – правете неформални видео срещи един път седмично (много екипи ни споделиха, че първата им неформална среща е била при организирането на онлайн играта „Случаят Айнщайн” и са се почувствали свободни да си поговорят приятелски, което ги е заредили с приятни емоции)
  3. Създайте си обща фирмена кауза, с която да помогнете на някого (дари стар лаптоп, занеси храна на възрастни хора и още много други). Когато се фокусираме върху това с какво можем да сме полезни, насочваме съзнанието си към решенията, а не към проблема и получаваме чувство за удовлетвореност.
  4. Усмихни колега и предай усмивка нататък – стартирайте инициатива, при която един колега трябва да измисли и изненада с нещо друг така, че да го усмихне. Замисълът и резултатът отразете в кратко видео. Усмихнатият колега трябва да продължи инициативата нататък
  5. Инициатива „Забавно и полезно от вкъщи” – създайте общо онлайн пространство (група), в което може да споделяте как се справяте с работа, деца, пазаруване, спортуване, готини бързи рецепти и т.н.
  6. Видео изненади за рожденици – заснемете видео послания и сглобете клипче, а за по-големите ентусиасти и онлайн парти изненада
  7. Покажете лидерство – останете спокойни, фокусирайте се върху намирането на решения, креативния подход, помогнете на другите, обменяйте добри практики с останалите ЧР-и.

Можем заедно да се справим!

Нашата лична инициатива е, че подаряваме една онлайн игра „Случаят Айнщайн” на един екип до 6 души от фирма. Можете да се възползвате от подаръка като ни потърсите на на 0877 790 157 или изпратите е-mail до: office@enterevent.bg

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *