fbpx

Тайните на EnterEvent: Защо състезателният елемент в един тиймбилдинг трябва да бъде балансиран

Home Блог Тайните на EnterEvent: Защо състезателният елемент в един тиймбилдинг трябва да бъде балансиран

Тайните на EnterEvent: Защо състезателният елемент в един тиймбилдинг трябва да бъде балансиран

Основен двигател в множество тиймбилдинг програми е съзтезателният елемент. Участниците се съревновават за награди, точки, медали, доказват лидерски способности или умения да постигат заедно поставените цели. За фирмите това има много полезен ефект, но същевременно е важно всички да се почувстват като едно цяло, затова трябва да се търси и намери баланс в моментите на съревнование.

Да гледат всички в една общата цел и да чувстват личната си значимост за постигането ѝ – това е съществен елемент на сплотяването на екипа. Добре е едновременно със състезателните задачи към активностите да се включат и предизвикателства, които изискват участниците да обединят усилията си. Независимо дали са 50, 100, 200 човека, единственият шанс всички да се справят и да постигнат целта е да работят заедно.

Много често този момент на “заедност” не е директно зададен, като участниците в тиймбилдинга трябва сами да достигнат до идеята, че работата в екип е начинът да се справят с поставеното предизвикателство. Интересен похват е и задачата да бъде свързана с техен общ проект – нещо, което вече са създали заедно, включително продукт или услуга на компанията, а може да не е обвързан със сферата им на дейност.

Резултатът от работата на екипа е възможно да символизира общите ценности и мисия (пресъздадени в предмет или картина) и после да бъде изложен в общо фирмено пространство – така всеки път, когато го погледнат, ще им напомня за всичко, което са успели да постигнат заедно.

Leave YourComments

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *